www.wingsdc.gportal.hu
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Klubvezető blogja
 
NEMZETI STEEL OB.
 
MAGYAR DARTS LIGA
 
CSAPATBAJNOKSÁGOK
 
WINGS WEEKEND
 
SZEZONONKÉNT
 
KIVÁLÓSÁGAINK
 
WINGS DART CLUB
 
WINGS UTÁNPÓTLÁS
 
EREDMÉNYEINK
 
FONTOS VERSENYEK
 
STEEL BAJNOKOK
 
VESZPRÉM MEGYE
 
FOTÓALBUM
 
WDC VIDEÓK
 
PDC VIDEÓK

 

 
A klub története 1995-

A Bakony fővárosában Zircen 1994. március 10-én alakultunk meg. 1995. március 16-án  lettünk bejegyezve  „Wings” Dart Club néven. (A nevet stílszerűen választottuk: Wings – szárnyak.) Két hónap múlva a 29. klubként lettünk tagjai a Magyar Darts Szövetségnek, majd megtörtént bírósági bejegyzésünk is. 1999-ben megalapítottuk a Veszprém megyei Darts Szövetséget, és csatlakoztunk a megyei Sporthivatalhoz.

 

         A Művelődési Központ és a Polgármesteri Hivatal segítségével  saját termeket kaptunk, melyet rengeteg társadalmi munkával tettünk használhatóvá. Ez a helyiség 2003 januárjában lebontásra került, de továbbra is a művelődési ház biztosítja edzéseinket. 2005 januárjától az Ifjúsági Központba kerültünk, de fél év után kiderült, hogy az eddigi legkisebb helyet biztosították nekünk.

 

         A ’95-ös ifjúsági bajnokságot – melyet az MDSZ első ízben írt ki – játékosunk Répás Zsolt nyerte. ’96-ban Mühlbauer Péternek sikerült steel (tábla) szakágban serdülő bajnoki címet nyernie. ’97-ben Szöllősi Balázs folytatta a hagyományokat és lett első az országos ifjúsági vetélkedésen, de ekkor már ifjúsági csapatunk is nevezett a bajnokságra, ahol mindkét szakágban a         második helyet sikerült megszerezni. Ekkor még nem tudtuk, hogy a következő években milyen sikereket fogunk elérni ebben a nagyszerű sportágban.

 

        ’98-ban Cziráki Zsuzsa nyert a lányoknál mindkét szakágban, de ez az év feltétlenül Dobos Tímea sikertörténetének kezdete. Világbajnoki cím, Európa bajnoki arany és ezüstérem, magyar bajnoki cím, az EDU (Európai Darts Únió) ranglista első helyezettje és az Év sportolója cím mellett számos versenyen szerepelt szenzációsan, így a válogatottban is vezéregyéniség volt. Ifjúsági játékosaink is elindultak a külföldi versenyeken, ahol nagyszerűen szerepeltek.

 

       1999-ben női csapatunk is megalakult, de ekkor még az első osztályba kerülés nem sikerült. Férfi együttesünk harmadik helye a II. osztály csoportjában nem várt siker volt, ifjúsági csapatunkat senki nem tudta megszorítani. A minden évben általunk megrendezett országos ifjúsági bajnokság egy-egy fordulójának lebonyolítása mellett felnőtt bajnoki fordulót is rendeztünk. Az I. ifjúsági „Aranycsapat” mellett Cziráki Gábor dél-afrikai VB. részvétele hatalmas siker.

 

     2000-ben elsősorban az ifjúsági versenyzőkre és női csapatunkra fektettük a hangsúlyt. Bieber Norbert, Cziráki Gábor és Kaufmann Krisztián az országos ifjúsági bajnokság minden aranyérmét elhozták. A területi steel és soft bajnokságon öt kategóriában szereztünk első helyet, Kaufmann Krisztián a sorozat legeredményesebb játékosa lett. Női csapatunk mindkét szakágban megnyerte a II. osztályú bajnokságot, s így a sportág történetében először szerepel vidéki klubként a legjobbak között.

 

       2001-ben női csapatunk mindkét szakágban ezüstérmet szerzett az első osztályban, míg megfiatalított ifjúsági csapatunk egy ezüstöt és egy bronzot gyűjtött az országos csapatbajnokságon. A területi egyéni és páros versenyeken öt aranyat és három ezüstöt sikerült nyerni, így a legeredményesebb klub lettünk. Férfi csapatunk mindkét szakágban bajnok lett, s így 2002-től ismét a II. osztályban próbálunk szerencsét. A nemzetközi porondon ezúttal egyedül Kaufmann Krisztián képviselhette egyesületünket a németországi steel Európa Bajnokságon.

 

       2002-ben jelentősen növekedett  a fiatalok száma, így gyermek, serdülő és ifjúsági kategóriában is indítottunk versenyzőket az országos versenysorozaton. Itt kiemelkedett Tax Tibor, aki gyermek kategóriában mindkét szakágban bajnok lett és elnyerte az Év gyermek sportolója címet. Kaufmann Krisztián harmadszor lett a területi bajnokság legeredményesebb játékosa.

 

      A 2003-as év a klub kilenc éves fennállása óta a legkiemelkedőbb eredményeket hozta. ifj. Kőműves Sándor, ifj. Szakács Péter, és Tax Tibor sorra nyerték a gyermek és serdülő versenyeket, az ifjúsági játékosok a döntőbe kerültek, és veretlenül lett bajnok mindkét szakágban ifjúsági csapatunk is. ifj. Kőműves Sándor és Tax Tibor a 2003-as év gyermek és serdülő sportolója lett. Bieber Ágnes remek évkezdésének köszönhetően tagja volt az angliai steel ifjúsági Európa Kupán résztvevő magyar válogatottnak. Serdülő játékosaink elindultak első nemzetközi versenyükön. A megyei egyéni bajnokságokat rengeteg elfoglaltságunk miatt kihagytuk, de a steel és soft csapatbajnokságon magabiztosan végeztünk az élen. A felnőttek is bekerültek az országos döntőkbe, de a legnagyobb eredményt a II. osztályú felnőtt soft csapatunk szolgáltatta, mivel a Cziráki Gábor, Kaufmann Krisztián, Kecskés Imre, Maser Szilárd, Szöllősi Balázs összetételű egység győztesként jutott a legmagasabb osztályba.

 

       A 2004-es esztendő Tax Tibor repülőrajtjával kezdődött. A budapesti EDU-n aranyérmet szerzett serdülő kategóriában, megnyerte a steel serdülő Diákolimpiát, valamint első helyezést szerzett St.Pöltenben a nemzetközi ifjúsági nyílt steel versenyen. A Bieber Ágnes - Dobos Tímea kettős nagy meglepetésre megnyerte a Balatonalmádiban megrendezésre kerülő WDF Hungarien Open steel női páros versenyét. Három ifjúsági játékosunk részt vett a hamburgi ifjúsági soft Európa Bajnokságon, ahol  kitűnően szerepeltek. Ifjúsági csapatunk mindkét szakágban megnyerte az országos bajnokságot, így tett a megyei bajnokságban II. számú együttesünk is. II. osztályú steel csapatunk ezüstérmet szerzett, így 2005-től a legfelsőbb osztályban szerepel. Ifjúsági játékosaink sorozatban szállították az érmeket, a megyei bajnokságokon verhetetlenek voltunk.

10 éves évfordulónkra sikerült még a nagyszerű 2003-as évet is túlszárnyalnunk!

 

       2005. St Pölten-ben ismét házi döntő. Ezúttal Szakács Péter nyert. A Diákolimpián Tax Tibor a serdülő, míg Bieber Ágnes az ifjúsági leány versenyt nyerte meg. St. Pölten-ben másodszor az idén. Megint mienk a döntő, most Tax Tibor nyert Szakács Péter  előtt. A soft csb-n elsők lettünk a IV. csoportban, tehát irány Sopron. A WDF budapesti versenyén a lányok ismét jól szerepeltek, mivel Bieber Ágnes egyéniben, míg a a Bieber Ágnes – Dobos Tímea kettős párosban szerzett ötödik helyezést. Az OB. soft csapatversenyen az ötödik helyet szereztük meg Sopronban. Június 11-én az ifik legfontosabb versenyére került sor, hiszen második EB. versenyükre készültünk ahol ismét nagyszerűen szerepeltek. Tax Tibor megismételte tavalyi második helyét, míg Szakács Péter egy helyet előrelépve bronzérmes lett. Bieber Ágnes országos felnőtt steel ötödik helyezése dicséretes teljesítmény. Bieber Ágnes és a négy ifjúsági játékosunk remekelt Salzburgban. Itt az év lezárult, mert ezentúl  őszi-tavaszi rendszerben folytatódnak a versenyek a megyei és országos bajnokságokon egyaránt. Tax Tibor harmadik helyet szerzett a WDF ausztriai steel ifjúsági versenyén.  Ez a félév is sikeresnek bizonyult, így bizakodva várjuk a 2005-2006-os szezont.

 

       2005-2006. Elkezdődtek az új idény küzdelmei. Minden kategóriában képviseltetjük magunkat. Steel és soft csapataink továbbra is a legmagasabb osztályban játszanak. A 2006-os Diákolimpián kettő korcsoportban is sikerült nyerni Kiss Anita és Tax Tibor személyében. Eredményesen szerepeltünk a 20. St. Pölteni nyílt nemzetközi steel bajnokságon, ahol a nőknél ötödik, a férfiaknál harmadik, míg az ifjúságiaknál első helyet szereztünk. Remek eredményeket értünk el a megyei bajnokságokon. A megyei vetélkedésen hat aranyat szereztünk, valamint megnyertük a steel csapatbajnokságot is.

A nagy reményekkel várt horvátországi kirándulásunk hatalmas sikerrel járt. Tax Tibi harmadik ifjúsági EB. versenyén aranyérmet szerzett, míg a csapatversenyen a Pestújhelyi SE. kölcsönjátékosaként a második helyen végzett. Bieber Ágnes öt győzelmet aratott a nők között, míg Kaufmann Krisztián a Gilde kölcsönjátékosaként négy győzelmet aratott az öt mérkőzéséből. Legnagyobb sikere a speed világbajnok Jose-Luis Rodriquez legyőzése volt. Remek évünk volt.

 

      2006-2007. Öt új taggal kezdtük az idényt, ketten a noszlopi, míg hárman a szabadbattyáni csapatból kerültek hozzánk. Nagyüzem van a csapatbajnokságokon, hiszen kettő első osztályú, egy másodosztályú és kettő megyei csapattal vágtunk neki az évnek. Első sikereinket is elértük. A bécsi WDF fordulón Kaufmann Krisztián a remek ötödik helyet szerezte meg, míg az ifjúságiaknál Tax Tibor a második, Kőműves Sándor pedig a harmadik helyen végzett.  A Veszprém Megyei Testnevelési és Sporthivatal Tax Tibornak a 2006-os eredményei alapján a Veszprém megye Legeredményesebb serdülő sportolója kitüntető címet ajándékozta. Arattunk az Országos Diákolimpia döntőjében, hiszen a hat kategóriából hármat megnyertünk, ezenkívül szereztünk kettő bronzérmet is. A győztesek az ifjúsági lányoknál Véber Szabina, míg a serdülőknél Tax Tibor és Zeitler Dalma. Újabb siker St.Pöltenben. Tax Tibor negyedszer is bajnok,  Kőműves Sándor a harmadik, míg Zeitler Dalma az ötödik. Tax Tibor sikere a steel és soft Magyar Kupán. Nyolc játékosunk indult a IX. WDF. Hungaria Open ifjúsági küzdelmein, ahol Kőműves „Sütemény” Sándor ezüstérmet szerzett. A megyei vetélkedéseken megint a legeredményesebbek voltunk, éremeső az országos ifjúsági bajnokságokon. Negyedik hely Kőműves Sándor révén a prágai EDU-n. A csökkentett létszámú I. osztályban softon sikerült a legmagasabb osztályban maradnunk, de célunk a steel szakágban is a feljutás. Az új idényre csapatunk jelentősen átalakul, a noszlopiak új klubot alakítanak, ezenkívül  több új játékost is sikerült szerződtetnünk. Összességében most jött ki rajtunk a fáradtság a hosszú évek rengeteg munkája és versenye miatt, ezért terveink szerint lényegesen kevesebb, de nívósabb versenyeken veszünk részt, ami köszönhető a zsúfolt versenynaptárnak, valamint jelentősen megcsappanó  anyagi lehetőségeinknek is.

 

     2007-2008. A noszlopi tagoknak sikerült Főnix D.C. néven új klubot alakítaniuk, így csak Dalma maradt nálunk. Jó barátságot kötöttünk a bécsi Bad Boys Dart Club vezetőjével és játékosaival, júliusban Zircen, míg augusztusban Bécsben találkoztunk és játszottunk számos mérkőzést egymás ellen.  Tax Tibor szerintünk már nem is olyan meglepetésre megnyerte a kilencedik balatonalmádi soft versenyt. Úgy gondoljuk, többen is felnőttünk a nagyok közé, könnyen lehet, hogy az idő nekünk dolgozik. Klagenfurt WDF steel pontszerző verseny. Kaufmann Krisztián a felnőtteknél a remek kilencedik, míg az ifiknél Tax Tibor dobogós harmadik helye dicséretes teljesítmény. Fantasztikus hírrel érkeztünk haza az osztrák városból, hiszen Martin Kurecka a Bad Boys Dart Club játékosa aláírta szerződését hozzánk a csapatmérkőzések erejéig. Természetesen csak azokon a napokon tud jönni, amikor hazai kötelezettségei nincsenek, de így is nagyon boldogok vagyunk, hogy segít nekünk. Köszönjük Martin. Újabb óriási siker az ifjúsági játékosaink részéről. Tax Tibor és Zeitler Dalma tagja a magyar válogatottnak, akik a WDF steel amatőr világbajnokságán vettek részt a hollandiai Rosmalen-ben. Tax Tibor megszerezte a WDF ifjúsági világbajnoki címét. A WDF VK győzelmének köszönhetően meghívta Tibort az Anglia – Európa hírverő mérkőzésre, melyet a darts sport „szentélyében” a London melletti Lakeside Country Club-ban rendeztek meg. Tax Tibor volt az eslő magyar játékos, akit ekkora megtiszteltetés ért. A mérkőzés helyszínén Tibor számos világnagysággal találkozott. A sikerek tovább folytatódtak, hiszen remek országos szereplésüknek köszönhetően Kaufmann Krisztián, Tax Tibor és Zeitler Dalma is meghívást kapott a felnőtt válogatottba. Első szereplésük, az ausztriai Altlengbachban megrendezésre kerülő Spring Cup, ahol a magyar csapaton kívül még hét nemzet játékosai vetélkednek egymással. Fiataljaink nem okoztak csalódást. Négy aranyat nyertünk a megyei sorozatokon. Ifjúsági steel bajnok lett Varga Marcell, a felnőtteknél Kaufmann Krisztián nyert. A soft bajnokságban Kovács Balázs végzett az első helyen, a párosok vetélkedését az ifj. Kőműves Sándor - Szakács Péter kettős szerezte meg. Szakács Péter újabb trófeája. Ezúttal zsebre vágta a 22. St.Pölteni nyílt steel nemzetközi bajnokság ifjúsági bajnoki címét is. Harmadik Kőműves Sándor, míg az ötödik Varga Marcell. Nevetségessé vált az országos UB. 2007-2008-as sorozata, mivel a két megrendezett forduló alkalmatlanná tette a bajnokságot. Nyertünk öt aranyat, de hogy ezt majdnem mind kettős elsőséggel történt - s nem csak a mi részünkről - értelmetlen. Ez volt az utánpótlás teljes megcsúfolása. Nagyon jó lenne, ha az MDSZ. sokkal megfontoltabban készítené el a versenynaptárat, úgy, hogy az utánpótlás versenyeknek is legyen hely. Nézzük már meg a holland bajnokságot végre!!! Kaufmann Krisztián remek hozzáállásának köszönhetően soft válogatott lett, ami a caorlei részvételt jelenti. Tax Tibor megnyerte első WDF fordulóját. A budapesti versenyen régi önmagát idézve győzedelmeskedett. Zeitler Dalma a nők mezőnyében szerzett bronzérmet, ami szintén nagy sikernek számít, főleg annak tekintetében, hogy a női páros versenyen is felállhatott a dobogó harmadik fokára. Csapatunk fennállása óta legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy ezüstérmet nyert a soft országos csapatbajnokságon. A sikercsapat tagjai: Kaufmann Krisztián, Kecskés Imre, Kovács Balázs, Martin Kurecka, Tax Tibor és Virág Gábor.  Kaufmann Krisztián remekelt az EDU-n. Kölcsönjátékosként a Gilde Alba Regia csapatával a klubcsapatok "B" kategóriás Európa Kupáját nyerte meg. A nemzeti válogatottal az előkelő ötödik helyen végzett. Mindkét csapatban húzóember volt. Zeitler Dalma a negyedik, míg Szakács Péter az ötödik lett at U18 -ban, Varga Marcell az U15-ben a hetedik helyen zárt. Zárásként csapatunk megnyerte az I. osztályú steel csapatbajnokságot, és ebben is a legjobbak között leszünk a 2008-2009-es szezonban. Eddig is voltak jó éveink, de ez idei minden tekintetben kiemelkedő. Csak gratuláció illeti meg játékosainkat a rengeteg munkáért, és kíváló eredményeikért.

 

 
VERSENYIDŐPONTOK
2018. December
HKSCPSV
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
FRISS HÍREK

"WINGS" DART CLUB a FACEBOOKON

 

  View Full Size Image

 
STEEL DARTS

         

       

 

 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2007-11-11
 
TOP 100 DARTS

    

           Google  

 
TÁMOGATÓINK

          

  

 

 

 

 
MÉDIA
 
WIKIPÉDIA
 
KÜLFÖLDI LINKEK
 
MAGYAR KLUB LINKEK
 
9 NYILAS MAGYAROK
 
DOKUMENTUMOK
 
EDZÉSTERV - JÁTÉK
 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu