www.wingsdc.gportal.hu
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Klubvezető blogja
 
NEMZETI STEEL OB.
 
MAGYAR DARTS LIGA
 
CSAPATBAJNOKSÁGOK
 
WINGS WEEKEND
 
SZEZONONKÉNT
 
KIVÁLÓSÁGAINK
 
WINGS DART CLUB
 
WINGS UTÁNPÓTLÁS
 
EREDMÉNYEINK
 
FONTOS VERSENYEK
 
STEEL BAJNOKOK
 
VESZPRÉM MEGYE
 
FOTÓALBUM
 
WDC VIDEÓK
 
PDC VIDEÓK

 

 
1995. Az első ifi arany

 

„1995”

 

Több hónapos munka eredményeként rendbetettük a helyiséget. Köszönet mindenkinek aki a munkában részt vett.

 

 

Szép lassan tehát megkezdtük az átköltözést a Művelődési Központban található új klubhelyiségünkbe. Márciusban megkaptuk a lehetőséget, és Völgyi Sándor csapatának megnyitójával egy több éves történet kezdődött, melynek következtében 2002-ig a helyünkön maradhattunk.

 

 

Tudni kell, hogy ez a klubhelyiség nagyon kicsi volt, de ennek ellenére négy darab steel táblát el tudtunk helyezni úgy, hogy kényelmesen lehetett játszani. Az írással már nagyobb problémáink adódtak, hiszen csak széken ülve tudtuk megoldani azt. Az alapító tagok közül elsősorban Horváth Zoltánnak köszönhetően sok fiatal került az egyesületünkbe, ahol már akkor rendkívül intenzív edzésekkel készültek a srácok.

 

 

Edit /Grauné a szövetség titkárnője/ felhívta a figyelmünket arra, hogy mindnél előbb vegyünk részt országos versenyeken, mert ezzel csak tanulhatunk, és előbb vagy utóbb megfelelő rutint is szerezhetünk magunknak.

Rendkívül közel volt az I. Smirnoff steel-Darts Kupa megrendezése, de őszintén megvallva ezen egyszerűen nem mertünk részt venni. /Az egyik legnagyobb steel verseny 1995. április 15-én lett lebonyolítva a budapesti Kongresszusi Központban./ A zabszem nem nagy, de nekünk ekkor még óriásinak tűnt.

 

 

Akkoriban Zircen fantasztikus sportélet volt, melyet elsősorban Turi Tibor sportfelügyelő rendkívüli szervezőkészségének köszönhetett a város. Természetesen a város támogatása nélkül ő sem ment volna semmire, de Varga Tibor polgármester teljes mellszélességgel a sport mellett állt. /Az ő szerepvállalására a későbbiekben még visszatérünk./

 

 

A lényeg az, hogy részt vettünk mi ezen a versenyen, de nem játékosként, hanem nézőként. Egy teljes autóbusznyi leendő zirci dartos indult a fővárosba, és nem győztünk csodálkozni. Ott volt mindeni. Petúr Pál elnök, Bereczki Béla és Kocsis Károly – mint steel és soft szakág vezetők – mily érdekes, mintha ma is ők lennének ott. Bártan kijelenthetjük, hogy fantasztikus játékosokat ismertünk meg, akik közül sokan még a mai napon is tevékeny részesei sportágunknak.

 

 

Volt még egy remek verseny valahol Budán egy Western kocsmában, ahol akkori legjobb játékosunk Tehel Károly egy olyan győzelmet aratott az egyik legnagyobb magyar játékos - Grau Sebestyén - felett, amit talán egyikük sem felejtett el egyhamar.

 

 

Közben megjelent első újságcikkünk is, valahogy a Napló tudomására jutott, hogy van egy klub Zircen, ahol apró nyilakat dobálnak a fiatalok. Novothny Ottó így kezdte a „Szúrd „ ki a bika szemét! című cikkét’! „ Arra valószínűleg még éveket kell várni, hogy egyesek így imádkozzanak: „csak a zirciek dárdáitól ments meg minket , Uram!’

Az élet fantasztikus! Ki gondolta volna, hogy évek múlva valóban kellett tartani játékosaink dárdáitól.

 

A noszlopi Dartanya klub Városi Attila vezetésével – Veszprém  megye első darts klubja volt -  bőven előttünk jártak. Ők meghívtak bennünket egy barátságos mérkőzésre, ahol méretes zakót kaptunk, de ez mindet ekkor nem igen érdekelt még, bár sokat tanultunk tőlük.

 

Elmentünk Bereczki Bélához, és bevásároltunk nyilakból, táblákból,  majd elindultunk az országos versenyeken. Azok a rendezvények semmihez nem hasonlíthatóak a mai napig sem. /Minimális nevezési díj, pénzdíj nem volt, mindenki a játék miatt szerepelt. Mindig tele a 128-as tábla, sőt volt amikor kettő is./

 

Az akkori ifjúsági szövetségi kapitánynak – Petrányi Zoltánnak -  köszönhetően 1995 második felében megrendezésre került egy félszezonos utánpótlás bajnokság, ahol játékosunk Répás Zsolt megszerezte az országos bajnoki címet. Akkoriban sokkal több klubnak voltak utánpótlás korú játékosai, így nagyon nagy örömet jelentett nekünk Zsolt sikere. Megtanultuk a versenyek levezetését is, mivel Zoli egyszerűen otthagyott bennünket, és kénytelenek voltunk szorgoskodni.

 

 

Gondoltunk egyet, és megbeszéltük Zolival, hadd rendezzünk egy fordulót mi is Zircen a Művelődési Központban. Meg is kaptuk az engedélyt, és élveztük, és nagyon büszkék voltunk magunkra. Ez a verseny a steel sorozat harmadik fordulója volt, októberi dátummal. Ezen a fordulón Répás Zsolt nyert Polgár Emil előtt. Rajtuk kívül még részt vett a rendezvényen Szöllősi Balázs, Mühlbauer Péter, Jánosik László és Szöllősi Zoltán is. Az összetett ranglistát Répás Zsolt vezette, míg a negyedik – hatodik helyen Vörösházi, Polgár, és Szöllősi volt található. Megrendezhettük tehát első utánpótlás versenyünket, a város teljes támogatásával.

 

Répás Zsolt kiegyensúlyozott teljesítménnyel megnyerte  tehát a Magyar Darts Szövetség által első ízben kiírt országos ifjúsági steel bajnokságot. A baj csak az volt, hogy a kupát nem tudtuk átvenni a helyszínen – ennek nagyon érdekes előzményei voltak - hanem később kaptuk csak meg. Ez azért nem kis hiányérzetet jelentett játékosunknak, és klubunknak egyaránt. Jó lett volna személyesen pózolni a legjobbak között, de ekkor pont nem kaptunk segítséget senkitől!

 

A megnyitón az akkori egyik legjobb magyar játékos, a székesfehérvári Gilde D.C. versenyzője Kiss Tibor látható. Mögötte csapattársa Nagy Péter.

 

 
VERSENYIDŐPONTOK
2018. December
HKSCPSV
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
FRISS HÍREK

"WINGS" DART CLUB a FACEBOOKON

 

  View Full Size Image

 
STEEL DARTS

         

       

 

 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2007-11-11
 
TOP 100 DARTS

    

           Google  

 
TÁMOGATÓINK

          

  

 

 

 

 
MÉDIA
 
WIKIPÉDIA
 
KÜLFÖLDI LINKEK
 
MAGYAR KLUB LINKEK
 
9 NYILAS MAGYAROK
 
DOKUMENTUMOK
 
EDZÉSTERV - JÁTÉK
 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu