www.wingsdc.gportal.hu
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Klubvezető blogja
 
NEMZETI STEEL OB.
 
MAGYAR DARTS LIGA
 
CSAPATBAJNOKSÁGOK
 
WINGS WEEKEND
 
SZEZONONKÉNT
 
KIVÁLÓSÁGAINK
 
WINGS DART CLUB
 
WINGS UTÁNPÓTLÁS
 
EREDMÉNYEINK
 
FONTOS VERSENYEK
 
STEEL BAJNOKOK
 
VESZPRÉM MEGYE
 
FOTÓALBUM
 
WDC VIDEÓK
 
PDC VIDEÓK

 

 
Spring Cup - Pécs, 2010.

Pénteken délután kezdődött a 24. Spring Cup magyarországi versenye. A lecsökkent létszám miatt /Csehország és Luxemburg visszamondta a részvételt/ ezen a napon három egyéni forduló került megrendezésre, ahol Belgium, Ausztria és Svájc legjobbjaival küzdöttek a magyarok.

Elérkezett az a nap, amit már nagyon vártunk. Az igazság viszont az, hogy mi minden komoly verseny előtt így vagyunk ezzel, de biztosan nem vagyunk egyedül az érzéssel.

Játékosaink közül a „Sheriff” lehetett egy kicsit idegesebb a kelleténél, de ez természetes is, hiszen első válogatottságára készülhetett.

Péntek reggel kilenc órakor találkozás a zirci Penny parkolóban. Mindig itt találkozunk!

     

Megbeszéltük, hogy egy megállás a 180 km-es úton, majd a szállás elfoglalása után megkeressük e helyszínt, ahol a három napos rendezvény lebonyolításra kerül. Így is történt minden, de a Sportcsarnokot csak Kafu segítségével sikerült megtalálnunk. /Kis hiba csúszott a tájékoztatásba, de végül is különösebb gondot nem okozott a hiányosság./ 

 

A megnyitó a Nemzeti Színház előtti térre lett tervezve, de a kedvezőtlen időjárás miatt erre az eseményre a szállodában került sor.

A megnyitó rövid és tömör volt, de ezt nem bánta senki sem. Úgy vettem észre, hogy a csapatok itt már kezdtek feloldódni, és itt lehetett először fotózni, ami az egyik kedvenc ténykedésem a fontos rendezvényeken.

 

 

Az egész társaság átsétált a Sportcsarnokba, ahol megkezdődött a bemelegítés. /Itt ért az első meglepetés! Egy nemzetközi szinten is magas színvonalú installációval találtuk szembe magunkat, ami az MDSZ tulajdona! Ez azért nem lebecsülendő dolog. Az hogy erre 18 esztendőt kellett várni, az már egy másik történet!/

 

  

 

A pénteki napon három egyéni fordulóra került sor. Válogatottunk elsőként a belga, majd az osztrák, harmadikként pedig a svájci gárdával meccselt.  Zeitler Ferenc a hetedik, míg Kaufmann Krisztián nyolcadikként volt rangsorolva. Itt nem tudni előre, hogy melyik csapatvezető hogyan taktikázik, és melyik játékost melyik helyre teszi. Kafu a nyolcadik pozíciója ellenére a második napon igazi nagyágyukat kapott, de ennek örültünk annak ellenére, hogy benne volt a meccsekben a hatalmas zakók lehetősége is. Szerencsére nem így történt, de ne szaladjunk ennyire előre.

 

Tudtuk, hogy a belga játékosok nagyon erősek, így tulajdonképpen a tisztes helytállásban bíztunk.

 

- A Sheriff Bruno Raes /belga/ ellen kezdett, és hát nagyon ideges volt, de ki ne lett volna az, az ő helyében. 1:6 lett a vége, de legalább túl van az első meccsen, ami talán a legnehezebb volt eddig pályafutása során. /Bruno Reis a férfi ranglista második helyén végzett!!!/

 

- Kafu nem izgult, mivel neki azért nagyságrendekkel nagyobb rutinja van a nemzetközi versenyek tekintetében. Ellenfele Laurent Toussaint volt, és egy nagyon komoly játékkal elért 6:1-es győzelmet aratott. Remek kezdés! /Laurent Toussaint a ranglista 6. helyén zárt./

 

Rövid szünet, majd következtek a sógorok. Egytől egyig ismertük az osztrák játékosokat, így nem is nagyon tartottunk tőlük, mégis nehéz mérkőzéseket játszottak a fiúk.

 

- Zeitler Feri Christoph Kleindienst ellen játszott és szenvedett 3:4 arányú vereséget. A meccsben bőven benne volt a győzelem lehetősége, de ez nem sikerült. Sikerült viszont három leget a közösbe tenni. /Kleindienst az összetett 20 helyén végzett./

 

- Krisztián a honosított Rene Jörgensen ellen nyert 4:3 arányban, de két leget ajándékba adott az osztráknak. /Jörgensen 22. lett a vetélkedésen./

 

Ismét szünet, és jöttek a svájci fiúk. Őket nem ismertük, ezért nem tudtuk, hogy mire számíthatunk. Két vereség lett a vége, de a szerencse itt sem volt mellettünk.

 

- Sheriff Willy Kolly ellen játszott, és megint ügyesen. 3:4. Itt is volt lehetőség, de hát az izgalom. Ismét három leg a közösbe. /Kolly az összetettben a 18. helyén fejezte be a vetélkedést./

 

- Kafu Roman Bleistein ellen szenvedett 3:4 arányú vereséget, de ha fordított az eredmény a svájci akkor sem szólhatott volna egy szót sem. /Bleisten a 21./

 

Játékosaink tehát hoztak húsz leget, és bizakodással várták a szombati egyéni versenyek folytatását, ahol a hollandok és a németek vártak fiainkra.

 

Irány a szállodánkban, ami legyünk őszinték nem volt valami közel. Svédasztalos vacsora a csapatokkal együtt, majd pihenő. A csapatok a Hotel Palatinusban, míg az írók a Hotel Pátriában lettek elszállásolva.

 

Már ekkor eldöntöttük, hogy a szombati és vasárnapi napon Kardos József /tolmácsunk és játékosunk/ riportokat fog készíteni a rendezvény több résztvevőjével is. Ezeket a kérdéseket és a válaszokat a folytatásban közöljük majd. 

 

 

Szombaton délelőtt folytatódott az egyéni verseny, ahol a holland és a német válogatott játékosai vártak a mieinkre. Hát mit ne mondjak, úgy érzem most jött el a neheze.

 

- A Sheriff Martin Soethorf személyében egy rendkívül fiatal, de annál nagyobb tehetséget kapott. Az eredmény 1:6. Itt még az egy leg megszerzése is bravúr volt. Nyugodtan jegyezzük meg ezt a nevet, mert nagyon sokszor fogjuk még hallani az elkövetkezendő időszakban. Sheriff nagyon nehéz ellenfeleket kapott, de hát ilyen az élet. A lényeg az, hogy becsületesen küzdött, és biztosan sokat kamatoztatott ezekből a találkozókból! /Martin Soethorf egyébként az összetett harmadik helyig jutott./

 

- Kafu megkapta kedvenc játékosát Joey ten Berge személyében. Érdekesség, hogy 2001-ben a brémai ifjúsági EK. alkalmával ők már találkoztak egymással, bár nem kerültek szembe a versenyen. Legutóbb már mezcsere is volt köztük, amire ezen a versenyen is sor került. És láss csodát ezúttal Joey ajánlotta fel azt. Kafu ezen a meccsen nagyon akart, és ez meghozta a gyümölcsét, hiszen 4:3 arányban diadalmaskodott, bár saját bevallása szerint is megremegett a keze az utolsó legben. /Joey a 8./

 

Utolsóként jöttek a németek. Nagyon erős csapatuk van, de mégsem olyan erősek, mint a belga és a holland válogatott.

 

-   Zeitler Ferenc Michael Stübs ellen játszott és két leget ellopva 2:5 arányban maradt alul. Itt is volt lehetőség a jobb legarányra, de a kiszállók nem úgy jöttek, ahogy azt Sheriff várta. /Michael Stübs a 21./

 

-  Kaufmann Krisztián megkapta a nagyhalat Kevin Münch személyében. A németek egyik legjobbja 4:3 arányban nyert ugyan, de Kafu remek kiszállóinak köszönhetően végig versenyben volt. Nagyon nagy eredmény született.

 

Véget értek tehát az egyéni vetélkedések, ahol Zeitler Ferenc ugyan nem tudott nyerni, de jó mérkőzéseket játszott, és nagyon fontos legeket szerzett a válogatottnak. Egy újonc játékostól ez elfogadható teljesítmény. Kaufmann Krisztián három győzelem mellett két vereséget számlálhat, de egyik veresége sem volt egy legnél nagyobb arányú, ami dicséretes teljesítmény.

 

Még a délelőtt folyamán elkezdődtek a párosok mérkőzései is a belgák ellen. A párosítás: Kaufmann Krisztián – Mészáros Zsolt, Székely Pál – Zeitler Ferenc.

 

 

 

 

A Kaufmann – Mészáros kettős kettő győzelem mellett három vereséget szenvedett ugyan, de ebből kettő 3:4 arányban alakult. A Székely P. – Zeitler kettős egy győzelmet tudhat magáénak. Mindkét páros becsületesen, felszabadultan játszott, és csak nyert azzal, hogy ilyen kiváló játékosokkal mérkőzhetett.

 

Belgium

Kaufmann – Mészáros / Geert Vos – Stefaan Deprez     3:4

 

Székely – Zeitler / Bruno Raes – Laurent Toussaint     2:5

 

Ausztria

Kaufmann – Mészáros / August Jost – Günther Rimser     5:2

 

Székely – Zeitler / C. Kleindienst – J. Rodriquez Rowby   5:2

 

Svájc

Kaufmann – Mészáros / Roman Bleistein – Tobias Anliker  5:2

 

Székely – Zeitler / Urs Vonrufs – Peter Schoneauer     3:4

 

Hollandia

Kaufmann – Mészáros / J.ten Berge – Cor Ernst     2:5

 

Székely – Zeitler / N. J. Stujver     1:6

 

Németorszég

Kaufmann – Mészáros / Marco Puls – Kevin Münch     3:4

 

Székely – Zeitler / Karsten Koch – Colin Rice     2:5

 

Mindkét játékosunk nagyon komoly játékosokkal játszhatott az egész verseny alatt, és úgy gondolom, hogy megállták a helyüket. Biztosan sokat tanultak a mérkőzésekből, ami további lendületet adhat a következő versenyekre.

Összességében Kaufmann Krisztián 38 ponttal a 11., míg Zeitler Ferenc 23 ponttal a 23. helyen fejezte a Spring Cupot.

 

A magyar női és férfi válogatott is nagyszerű eredményt ért el, hiszen a sorozat 24 éves történetében első alkalommal végeztek csapataink a dobogó harmadik fokán.

 

 

   

A magam részéről elégedett vagyok játékosaink teljesítményével, hiszen jelentősen hozzájárultak a magyar csapat sikeréhez. Gratulálok, és sok sikert az elkövetkezendő St.Pölteni, valamint a budapesti WDF versenyeire.  

 

 

 

 
VERSENYIDŐPONTOK
2018. December
HKSCPSV
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
FRISS HÍREK

"WINGS" DART CLUB a FACEBOOKON

 

  View Full Size Image

 
STEEL DARTS

         

       

 

 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2007-11-11
 
TOP 100 DARTS

    

           Google  

 
TÁMOGATÓINK

          

  

 

 

 

 
MÉDIA
 
WIKIPÉDIA
 
KÜLFÖLDI LINKEK
 
MAGYAR KLUB LINKEK
 
9 NYILAS MAGYAROK
 
DOKUMENTUMOK
 
EDZÉSTERV - JÁTÉK
 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu